Sobota, 23 listopada 2024

Łazanki z kapustą i grzybami na święta

2014-12-17 11:54:03 (ost. akt: 2015-01-12 14:12:05)

Podziel się:

Autor zdjęcia: informacja prasowa

Kapusta i grzyby to podstawowe składniki świątecznych dań, my przedstawiamy jak w pyszny sposób połączyć te dwa składniki z makaronem łazanka.

Składniki:
Międzybrodzki Makaron Łazanka - 250g
kapusta kiszona - 500g
grzyby suszone - 50g
cebula - 2 szt.
masło - 2 łyżki
pieprz ziołowy - 1 płaska łyżeczka
sól, pieprz czarny do smaku

Wykonanie:
1. Makaron ugotować w osolonej wodzie, a następnie zahartować w zimnej i odcedzić.
2. Kapustę gotujemy do miękkości, odciskamy i drobno kroimy.
3. Osobno gotujemy grzyby i kroimy w paseczki. Na maśle musimy usmażyć drobno pokrojoną cebulę, dodać kapustę, grzyby, pieprz ziołowy i doprawić do smaku solą i pieprzem.
4. Całość chwilkę poddusić, a następnie wymieszać z ugotowanym makaronem.

Smacznego i Wesołych Świąt!



Komentarze (0) pokaż wszystkie komentarze w serwisie

Dodaj komentarz Odśwież

Dodawaj komentarze jako zarejestrowany użytkownik - zaloguj się lub wejdź przez FB