Kapusta i grzyby to podstawowe składniki świątecznych dań, my przedstawiamy jak w pyszny sposób połączyć te dwa składniki z makaronem łazanka.
Składniki:
Międzybrodzki Makaron Łazanka - 250g
kapusta kiszona - 500g
grzyby suszone - 50g
cebula - 2 szt.
masło - 2 łyżki
pieprz ziołowy - 1 płaska łyżeczka
sól, pieprz czarny do smaku
Międzybrodzki Makaron Łazanka - 250g
kapusta kiszona - 500g
grzyby suszone - 50g
cebula - 2 szt.
masło - 2 łyżki
pieprz ziołowy - 1 płaska łyżeczka
sól, pieprz czarny do smaku
Wykonanie:
1. Makaron ugotować w osolonej wodzie, a następnie zahartować w zimnej i odcedzić.
2. Kapustę gotujemy do miękkości, odciskamy i drobno kroimy.
3. Osobno gotujemy grzyby i kroimy w paseczki. Na maśle musimy usmażyć drobno pokrojoną cebulę, dodać kapustę, grzyby, pieprz ziołowy i doprawić do smaku solą i pieprzem.
4. Całość chwilkę poddusić, a następnie wymieszać z ugotowanym makaronem.
1. Makaron ugotować w osolonej wodzie, a następnie zahartować w zimnej i odcedzić.
2. Kapustę gotujemy do miękkości, odciskamy i drobno kroimy.
3. Osobno gotujemy grzyby i kroimy w paseczki. Na maśle musimy usmażyć drobno pokrojoną cebulę, dodać kapustę, grzyby, pieprz ziołowy i doprawić do smaku solą i pieprzem.
4. Całość chwilkę poddusić, a następnie wymieszać z ugotowanym makaronem.
Smacznego i Wesołych Świąt!
Komentarze (0) pokaż wszystkie komentarze w serwisie
Dodaj komentarz Odśwież
Dodawaj komentarze jako zarejestrowany użytkownik - zaloguj się lub wejdź przez