Składniki na 2 porcje:
1 torebka Ryżu Brązowego marki Britta
2 filety z tuńczyka
50 g marynowanych kaparów
150 ml śmietany lub jogurtu naturalnego
1 cytryna
ok. 100 ml oliwy z oliwek
sól i pieprz do smaku
bazylia do dekoracji
1 torebka Ryżu Brązowego marki Britta
2 filety z tuńczyka
50 g marynowanych kaparów
150 ml śmietany lub jogurtu naturalnego
1 cytryna
ok. 100 ml oliwy z oliwek
sól i pieprz do smaku
bazylia do dekoracji
Sposób przygotowania:
Filety z tuńczyka opłucz, dopraw solą i pieprzem. Włóż do naczynia żaroodpornego i polej oliwą z oliwek. Następnie wsadź go do piekarnika nagrzanego do temperatury 160°C. Piecz przez około 35 minut. W między czasie ugotuj Ryż brązowy marki Britta według przepisu podanego na opakowaniu.
Filety z tuńczyka opłucz, dopraw solą i pieprzem. Włóż do naczynia żaroodpornego i polej oliwą z oliwek. Następnie wsadź go do piekarnika nagrzanego do temperatury 160°C. Piecz przez około 35 minut. W między czasie ugotuj Ryż brązowy marki Britta według przepisu podanego na opakowaniu.
Sos: Drobno posiekaj kapary. Śmietanę lub jogurt podgrzej na małym ogniu, cały czas delikatnie mieszając dorzuć kapary. Dopraw pieprzem i limonką do smaku. Upieczonego tuńczyka, polanego sosem podaj z porcją Ryżu Brązowego marki Britta. Ozdób plasterkami cytryny oraz bazylią.
Komentarze (0) pokaż wszystkie komentarze w serwisie
Dodaj komentarz Odśwież
Dodawaj komentarze jako zarejestrowany użytkownik - zaloguj się lub wejdź przez