Składniki na 4 porcje:
600 g obranych krewetek
1 cukinia
1 główka cykorii sałatkowej
1 ząbek czosnku
4 łyżki orzeszków pini
4 łyżki rodzynek
Glassa Gastronomica Ponti na bazie octu balsamicznego z Modeny
płatki chilli (opcjonalnie)
natka pietruszki (opcjonalnie)
oliwa z oliwek extra vergine Olitalia
sól i pieprz do smaku
1 cukinia
1 główka cykorii sałatkowej
1 ząbek czosnku
4 łyżki orzeszków pini
4 łyżki rodzynek
Glassa Gastronomica Ponti na bazie octu balsamicznego z Modeny
płatki chilli (opcjonalnie)
natka pietruszki (opcjonalnie)
oliwa z oliwek extra vergine Olitalia
sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Namocz rodzynki w zimnej wodzie. Na oliwie zeszklij posiekany czosnek i dodaj do niego krewetki. Dopraw je pieprzem i solą, a na koniec pokrop Glassą z octem balsamicznym z Modeny. Zdejmij patelnię z ognia i przestudź jej zawartość. Oddziel 12 zewnętrznych, większych liści cykorii, a resztę posiekaj i wrzuć do miski. Następnie dorzuć do niej pokrojoną w cienkie paski cukinię, orzeszki pini, odcedzone rodzynki
www.facebook.com/kuchnia.wloska
Namocz rodzynki w zimnej wodzie. Na oliwie zeszklij posiekany czosnek i dodaj do niego krewetki. Dopraw je pieprzem i solą, a na koniec pokrop Glassą z octem balsamicznym z Modeny. Zdejmij patelnię z ognia i przestudź jej zawartość. Oddziel 12 zewnętrznych, większych liści cykorii, a resztę posiekaj i wrzuć do miski. Następnie dorzuć do niej pokrojoną w cienkie paski cukinię, orzeszki pini, odcedzone rodzynki
www.facebook.com/kuchnia.wloska
Komentarze (0) pokaż wszystkie komentarze w serwisie
Dodaj komentarz Odśwież
Dodawaj komentarze jako zarejestrowany użytkownik - zaloguj się lub wejdź przez