Składniki na 2 porcje:
1 torebka ryżu
2 filety z łososia
1 mała cukinia
1 mały bakłażan
1 żółta papryka
1 czerwona papryka
1 cytryna
100 ml oliwy z oliwek
gałązki tymianku
sól i pieprz do smaku
1 torebka ryżu
2 filety z łososia
1 mała cukinia
1 mały bakłażan
1 żółta papryka
1 czerwona papryka
1 cytryna
100 ml oliwy z oliwek
gałązki tymianku
sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Warzywa pokrój w plastry o grubości około 0,5 cm. Posól je delikatnie, natrzyj oliwą i posyp posiekanym tymiankiem. Odstaw na około 10-15 minut. Ryż Parboiled marki Britta ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu. Łososia przypraw solą i pieprzem do smaku, a następnie smaż go ok. 4 minuty z każdej strony. Zamarynowane wcześniej warzywa smaż na patelni grillowej ok. 2-3 minuty z każdej strony tak, aby uzyskać na skórce delikatną, ozdobną krateczkę. Usmażonego łososia podaj z ryżem oraz grillowanymi warzywami. Udekoruj listkami tymianku.
Warzywa pokrój w plastry o grubości około 0,5 cm. Posól je delikatnie, natrzyj oliwą i posyp posiekanym tymiankiem. Odstaw na około 10-15 minut. Ryż Parboiled marki Britta ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu. Łososia przypraw solą i pieprzem do smaku, a następnie smaż go ok. 4 minuty z każdej strony. Zamarynowane wcześniej warzywa smaż na patelni grillowej ok. 2-3 minuty z każdej strony tak, aby uzyskać na skórce delikatną, ozdobną krateczkę. Usmażonego łososia podaj z ryżem oraz grillowanymi warzywami. Udekoruj listkami tymianku.
Komentarze (0) pokaż wszystkie komentarze w serwisie
Dodaj komentarz Odśwież
Dodawaj komentarze jako zarejestrowany użytkownik - zaloguj się lub wejdź przez