46 proc. Polaków jada na mieście powyżej pięciu razy w miesiącu, 15 proc. regularnie chodzi do restauracji. Ci, którzy żywią się poza domem prawie codziennie powinni poszukać dobrego lokalu gastronomicznego tak, aby ich posiłki były nie tylko smaczne, lecz także zdrowe.
Przy wyborze miejsca nie sugerujmy się wyłącznie cenami, ale tym, co ma ono do zaoferowania. Dobrze i zdrowo można zjeść zarówno w drogiej restauracji, jak i barze mlecznym. Wszystko zależy od tego, co wybierzemy z menu.
- Warto przeanalizować dania serwowane w restauracjach i udać się do tej, która ma bogatą ofertę surówek, sałatek i warzyw” – mówi Iwonna Niegowska, żywieniowiec marki Knorr. Atutem jadłospisu będzie również obecność chudych mięs, produktów pełnoziarnistych oraz owocowych deserów. Unikać należy barów podających nadmiernie duże porcje i mięsa zbyt tłuste. Dań lepiej już nie solić, chyba że wcześniej poprosimy kucharza, by nie doprawiał potrawy, ponieważ chcemy zrobić to samodzielnie, według własnego smaku.
infoWire.pl
- Warto przeanalizować dania serwowane w restauracjach i udać się do tej, która ma bogatą ofertę surówek, sałatek i warzyw” – mówi Iwonna Niegowska, żywieniowiec marki Knorr. Atutem jadłospisu będzie również obecność chudych mięs, produktów pełnoziarnistych oraz owocowych deserów. Unikać należy barów podających nadmiernie duże porcje i mięsa zbyt tłuste. Dań lepiej już nie solić, chyba że wcześniej poprosimy kucharza, by nie doprawiał potrawy, ponieważ chcemy zrobić to samodzielnie, według własnego smaku.
infoWire.pl
Komentarze (0) pokaż wszystkie komentarze w serwisie
Dodaj komentarz Odśwież
Dodawaj komentarze jako zarejestrowany użytkownik - zaloguj się lub wejdź przez