9 lutego obchodzimy Międzynarodowy Dzień Pizzy. U nas olsztyńska blogerka podaje przepis na szybką pizzę, której przygotowanie zajmie wam kilkanaście minut.
— To pizza idealna, kiedy niespodziewanie wpadną goście, na małą domową imprezkę, na pożywną przekąskę, do pochrupania podczas ulubionego serialu, meczu, na drugie śniadanie do pracy,. a zwłaszcza do wspólnego delektowania się smakiem podczas obiadku! Spróbujecie — zachęca Natasza, która prowadzi blog sajkofankasmaku.pl
Szybka pizza na cieście francuskim
– 1 opakowanie ciasta francuskiego
– 1 biała cebula
– 150g boczku wędzonego parzonego
– świeże kolorowe papryczki chili
– pół kostki sera sałatkowego typu feta
– 1 opakowanie ciasta francuskiego
– 1 biała cebula
– 150g boczku wędzonego parzonego
– świeże kolorowe papryczki chili
– pół kostki sera sałatkowego typu feta
Na sos pomidorowy:
– 1 puszka pomidorów z puszki
– mały słoiczek koncentratu pomidorowego
– suszony tymianek, bazylia
– 1/2 łyżeczki pieprzu cayenne
-1/2 łyżeczki soli
– świeżo mielony pieprz
– 2 łyżki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia
Do dzieła!
1. Rozgrzewamy piekarnik do 220 stopni C.
2. Płat ciasta rozwijamy i układamy na papierze do pieczenia, a potem na blaszce.
3. Przygotowujemy sos pomidorowy: wszystkie składniki łączymy ze sobą i smarujemy obficie ciasto.
4. Boczek kroimy w większą kostkę, cebulkę w piórka, papryczki w krążki, a ser kruszymy po wierzchu. Wszystko dowolnie układamy i wrzucamy do piekarnika.
Zapiekamy przez 12 minut w 220 stopniach C.
No i co? Dziś świętujecie razem z nami?
– 1 puszka pomidorów z puszki
– mały słoiczek koncentratu pomidorowego
– suszony tymianek, bazylia
– 1/2 łyżeczki pieprzu cayenne
-1/2 łyżeczki soli
– świeżo mielony pieprz
– 2 łyżki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia
Do dzieła!
1. Rozgrzewamy piekarnik do 220 stopni C.
2. Płat ciasta rozwijamy i układamy na papierze do pieczenia, a potem na blaszce.
3. Przygotowujemy sos pomidorowy: wszystkie składniki łączymy ze sobą i smarujemy obficie ciasto.
4. Boczek kroimy w większą kostkę, cebulkę w piórka, papryczki w krążki, a ser kruszymy po wierzchu. Wszystko dowolnie układamy i wrzucamy do piekarnika.
Zapiekamy przez 12 minut w 220 stopniach C.
No i co? Dziś świętujecie razem z nami?
Komentarze (0) pokaż wszystkie komentarze w serwisie
Dodaj komentarz Odśwież
Dodawaj komentarze jako zarejestrowany użytkownik - zaloguj się lub wejdź przez