Ten festiwal z Food Truckami podbił już inne miasta. Teraz czas na Olsztyn! To ulubione trucki imprezowiczów i poszukiwaczy kulinarnych przygód. Przed nami dwa dni z I Festiwalem Food Trucków w Olsztynie — od 8 do 9 października.
Jeszcze nigdy wcześniej w tym mieście nie było tyle ciężarówek serwujących pyszne jedzenie prosto z pokładu. Burritos, słodkości, kultowe zapiekanki. wołowina w winie i jeszcze więcej. W nadchodzącej edycji udział weźmie ponad 20 samochodów, reprezentujących kuchnię z najróżniejszych zakątków świata. Wśród serwowanych dań znajdziemy zarówno dobrze znane wszystkim burgery wołowe, chrupiące frytki belgijskie, domowe zapiekanki, jak również kuchnię bliskowschodnią, śródziemnomorską i wiele innych kulinarnych niespodzianek. Restauracje na kółkach przyjadą z wielu miast Polski. To mobilne centra pyszności prowadzone przez pasjonatów, którzy uwielbiają kuchnię w rock’n’rollowym stylu. To nie tylko foodtruckowa klasyka. Odkryjcie te smaki, bo naprawdę warto.
Wśród serwowanych pyszności będą autorzy jednych z najbardziej kreatywnych wrapów w Polsce — czyli Krewetka i Kurczak. To najwyższej jakości produkty, kreatywne połączenia i wyrazisty smak. Oczywiście gwiazdą każdego dania jest zawsze zgodnie z nazwą krewetka lub kurczak, w towarzystwie świeżych i naturalnych dodatków oraz sosów własnej produkcji. W menu znajdą się chrupiące krewetki w tempurze z ostrym sosem mango własnej roboty oraz wrapy do wyboru z krewetkami lub kurczakiem w kilku odsłonach. Potem będziecie zajadać się skrzydełkami Buffalo. To w USA przekąska numer jeden. A zajadają się nimi kibice w czasie Super Bowl. Będą też Kiełbus Food Truck z Giżycka, którzy w menu tworzą dania wyłącznie ze składników od rodzimych producentów. — Serwujemy grillowane kiełbaski, które są produkowane bez chemii i konserwantów. Podajemy je na tacce z pieczywem lub frytkami albo w formie „hot doga” z kiełbasą! Znajdziecie u nas klasyki: z cebulką prażoną i ogórkiem, ale także ciekawe kompozycje z serem lub boczkiem. Od niedawna mamy też nowość — wieprzaki. To nasz pomysł na burgery z wieprzowiną — zachęcają członkowie Kiełbus Food Truck. Polacy już pokochali jedzenie z food trucków. Teraz czas na Olsztyn.
Wśród serwowanych pyszności będą autorzy jednych z najbardziej kreatywnych wrapów w Polsce — czyli Krewetka i Kurczak. To najwyższej jakości produkty, kreatywne połączenia i wyrazisty smak. Oczywiście gwiazdą każdego dania jest zawsze zgodnie z nazwą krewetka lub kurczak, w towarzystwie świeżych i naturalnych dodatków oraz sosów własnej produkcji. W menu znajdą się chrupiące krewetki w tempurze z ostrym sosem mango własnej roboty oraz wrapy do wyboru z krewetkami lub kurczakiem w kilku odsłonach. Potem będziecie zajadać się skrzydełkami Buffalo. To w USA przekąska numer jeden. A zajadają się nimi kibice w czasie Super Bowl. Będą też Kiełbus Food Truck z Giżycka, którzy w menu tworzą dania wyłącznie ze składników od rodzimych producentów. — Serwujemy grillowane kiełbaski, które są produkowane bez chemii i konserwantów. Podajemy je na tacce z pieczywem lub frytkami albo w formie „hot doga” z kiełbasą! Znajdziecie u nas klasyki: z cebulką prażoną i ogórkiem, ale także ciekawe kompozycje z serem lub boczkiem. Od niedawna mamy też nowość — wieprzaki. To nasz pomysł na burgery z wieprzowiną — zachęcają członkowie Kiełbus Food Truck. Polacy już pokochali jedzenie z food trucków. Teraz czas na Olsztyn.
Festiwal Smaków Food Trucków w Olsztynie
Parking przy Aura Centrum Olsztyna
8 października, w godz. 12-22
9 października, w godz. 12-20
Komentarze (0) pokaż wszystkie komentarze w serwisie
Dodaj komentarz Odśwież
Dodawaj komentarze jako zarejestrowany użytkownik - zaloguj się lub wejdź przez