Przepis na obiad? A może naleśniki? Dziś podajemy kolejny przepyszny przepis. Na naleśniki ze szpinakiem.
Naleśniki ze szpinakiem, serem żółtym i sosem serowo - śmietanowym
Składniki
Ciasto:
- 300 ml mleka
- 1 szklanka mąki pszennej
- 1 jajko
- sól, cukier do smaku
- garść młodego szpinaku
- olej do smażenia
Farsz:
- 200 g sera podlaskiego
- 200 g młodego szpinaku
- 7 ząbków czosnku
- pieprz grubo mielony do smaku
- klarowane masło do podsmażenia naleśników
Sos:
- 2 szt. serka topionego kremowego100g .
- 150 ml kwaśnej śmietany 12%
- pieprz czarny do smaku
Przygotowanie:
Wszystkie składniki na ciasto dokładnie wymieszać, dodać posiekany szpinak i usmażyć naleśniki na odrobinie oleju.
Wykonanie farszu: posiekany szpinak wymieszać z serem żółty startym na tarce na grubym oczku. Dodać pokrojony w plasterki czosnek, pieprz do smaku i wymieszać. Na każdy usmażony naleśnik nałożyć farsz, zwinąć i podsmażyć na klarowanym maśle na złoty kolor. Podawać z sosem serowo-śmietanowym.
Komentarze (0) pokaż wszystkie komentarze w serwisie
Dodaj komentarz Odśwież
Dodawaj komentarze jako zarejestrowany użytkownik - zaloguj się lub wejdź przez