Wtorek, 12 grudnia 2017

Przepis na obiad - aksamitna zupa z brokułem

2017-02-26 10:22:55 (ost. akt: 2017-02-26 10:25:36)

Autor zdjęcia: fot. 123rf

Podziel się:

Zupa w formie aksamitnego kremu z dodatkiem serka topionego to idealna propozycja, aby rozgrzać się w lutowe przymrozki. Nasz przepis na obiad- krem z brokułów z dodatkiem serka topionego.

Krem z brokułów z dodatkiem serka topionego
Składniki:


- 1 l bulionu warzywnego lub mięsnego (wcześniej przygotowanego)
- łyżka masła
- 2 świeże brokuły
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 100 g serka topionego kremowego MSM Mońki
- sól, pieprz do smaku

Wykonanie:
Brokuły umyć, osuszyć i podzielić na różyczki. Cebulę pokroić w kostkę i wraz z wyciśniętym przez praskę czosnkiem zaszklić w garnku. Zalać bulionem warzywnym i zagotować. Dodać brokuły i gotować do miękkości. Kilka różyczek można wyciągnąć wcześniej, aby udekorować puree przed podaniem. Przyprawić do smaku. Całość zmiksować blenderem i zagęścić serkiem topionym, cały czas mieszając. Najlepiej podawać z ciepłymi grzankami i udekorowane podgotowanymi różyczkami brokułu.

Komentarze (0) pokaż wszystkie komentarze w serwisie

Dodaj komentarz Odśwież

Dodawaj komentarze jako zarejestrowany użytkownik - zaloguj się lub wejdź przez FB