środa, 7 grudnia 2022

Wigilijne łazanki z kapustą i grzybami

2013-12-19 15:26:06 (ost. akt: 2015-05-13 16:50:52)

Autor zdjęcia: Łazanki Międzybrodzkie

Podziel się:

Coś dobrego na świąteczny stół.

Składniki:
250 g makaronu łazanki
1/2 kg kapusty kiszonej
50 g grzybów suszonych
2 średnie cebule
2 łyżki masła
płaska łyżeczka pieprzu ziołowego
sól, pieprz czarny do smaku

Przygotowanie:
Makaron ugotować w osolonej wodzie, następnie zahartować w zimnej i odcedzić. Kapustę ugotować do miękkości, wystudzić, odcisnąć i drobno pokroić. Osobno ugotować grzyby i pokroić w paseczki. Na maśle usmażyć drobno pokrojoną cebulę, dodać kapustę, grzyby i doprawić do smaku solą i pieprzem. Całość chwilkę poddusić, a następnie wymieszać z ugotowanym makaronem. Smacznego!
Przepis został przygotowany przez Roberta Muzyczkę, szefa kuchni Dworu Korona Karkonoszy.



Komentarze (0) pokaż wszystkie komentarze w serwisie

Dodaj komentarz Odśwież

Dodawaj komentarze jako zarejestrowany użytkownik - zaloguj się lub wejdź przez FB