środa, 7 grudnia 2022

Śledzie z frużeliną wiśniową

2013-12-19 15:31:56 (ost. akt: 2015-05-13 16:53:42)

Podziel się:

Autor zdjęcia: Dwór Korona Karkonoszy

Składniki:
filety śledziowe - 4 szt.
wiśnie mrożone bez pestek – 300 g
cukier – 150 g
mąka ziemniaczana
płatki chili lub papryka ostra do smaku
sok z cytryny

Wykonanie:
Wiśnie rozmrażamy i w rondelku zasypujemy je cukrem. Sok który powstał zagęszczamy odrobiną mąki ziemniaczanej. Całość studzimy. Doprawiamy do smaku płatkami chilli i sokiem z cytryny.
Filety śledziowe moczymy, żeby straciły nadmierną słoność, odsączamy i zwijamy w rulon. Do środka wkładamy wcześniej przygotowaną frużeline wiśniową.
Jeżeli ktoś lubi, można użyć śledzi z zalewy octowej.
Przepis został przygotowany przez Roberta Muzyczkę, szefa kuchni Dworu Korona Karkonoszy.

Prześlij przepis!
Masz ulubioną potrawę dla rodziny lub singla? Prześlij nam swój przepis! Wyślij go na maila: poczta@naszolsztyniak.pl

Komentarze (0) pokaż wszystkie komentarze w serwisie

Dodaj komentarz Odśwież

Dodawaj komentarze jako zarejestrowany użytkownik - zaloguj się lub wejdź przez FB