środa, 7 grudnia 2022

Złocisty karp z ziołami

2013-12-19 15:39:27 (ost. akt: 2015-05-13 16:55:52)

Podziel się:

Autor zdjęcia: Dwór Korona Karkonoszy

Przepis Szefa Kuchni Dworu Korona Karkonoszy – Roberta Muzyczki

Składniki:
sprawiony karp ok. 1,3kg - 1szt.
sól, pieprz czarny i ziołowy do smaku
ulubione świeże zioła ( rozmaryn,
tymianek, majeranek, natka pietruszki itp.)
masło klarowane

Przygotowanie
Karpia doprawiamy solą i pieprzem. Do brzucha wkładamy kilka gałązek ulubionych ziół i odstawiamy do lodówki na kilka godzin. Tak przygotowanego karpia smażymy powoli na klarowanym maśle z obu stron. Zioła wyciągamy dopiero gdy karp będzie gotowy.

Prześlij przepis!
Masz ulubioną potrawę dla rodziny lub singla? Prześlij nam swój przepis! Wyślij go na maila: poczta@naszolsztyniak.pl


Komentarze (0) pokaż wszystkie komentarze w serwisie

Dodaj komentarz Odśwież

Dodawaj komentarze jako zarejestrowany użytkownik - zaloguj się lub wejdź przez FB