W krajach południowej Europy w spotkania towarzyskie nierozerwalnie wpisane są uczty kulinarne. Nierzadko są one głównym punktem popołudnia czy wieczoru – dla Włochów czy Hiszpanów związek pomiędzy jedzeniem a relacjami międzyludzkimi jest niezwykle silny, a kuchnia nierzadko służy jako narzędzie do wyrażania uczuć. Co wyrażać może nasza dzisiejsza propozycja? Z pewnością jest subtelna, przepięknie wygląda i cudnie smakuje – serwując taką przystawkę bliskim możemy być pewni, że nasze starania zostaną docenione. Spróbujcie!
Składniki dla 4 osób:
*2 słoiki tuńczyka w oliwie z oliwek Callipo 160g,
*200 g dyni,
*300 g miękkiego sera koziego,
*oliwa z oliwek extra vergine Olitalia,
*sól i pieprz do smaku,
*pęczek zielonej pietruszki
*2 słoiki tuńczyka w oliwie z oliwek Callipo 160g,
*200 g dyni,
*300 g miękkiego sera koziego,
*oliwa z oliwek extra vergine Olitalia,
*sól i pieprz do smaku,
*pęczek zielonej pietruszki
Sposób przygotowania:
Wytnij cienkie plastry z dyni, dopraw solą i pieprzem i obsmaż z dwóch stron na oliwie z oliwek. Przestudzone płaty dyni posmaruj miękim kozim serem i ułóż odsączone kawałki tuńczyka. Zwiń bardzo ściśle roladki ( możesz użyć folii spożywczej lub maty do sushi). Gotowe roladki obtocz w drobno posiekanej natce pietruszki i podawaj jako przekąskę/przystawkę. Smacznego!
Wytnij cienkie plastry z dyni, dopraw solą i pieprzem i obsmaż z dwóch stron na oliwie z oliwek. Przestudzone płaty dyni posmaruj miękim kozim serem i ułóż odsączone kawałki tuńczyka. Zwiń bardzo ściśle roladki ( możesz użyć folii spożywczej lub maty do sushi). Gotowe roladki obtocz w drobno posiekanej natce pietruszki i podawaj jako przekąskę/przystawkę. Smacznego!
Prześlij przepis!
Masz ulubioną potrawę fit? Prześlij nam swój przepis! Wyślij go na maila: kontakt@fitniefat.pl
Komentarze (0) pokaż wszystkie komentarze w serwisie
Dodaj komentarz Odśwież
Dodawaj komentarze jako zarejestrowany użytkownik - zaloguj się lub wejdź przez