środa, 7 grudnia 2022

Zupa wiosenna

2014-05-08 15:17:24 (ost. akt: 2015-04-29 15:27:45)

Autor zdjęcia: Mat. prasowy/Fotolia

Podziel się:

Rozgrzewające i jednocześnie mocno sycące zupy, które jeszcze kilka miesięcy temu podawaliśmy w formie gęstych kremów czas zamienić na te lekkostrawne i wiosenne. My zdradzamy Wam przepis na pyszną zupę z pomidorami i brokułem.

Składniki:
Międzybrodzki Makaron kolanko – 250g
Pomidory w puszcze – 400 ml
Wywar mięsny – 400 ml
Cebula – 1 szt.
Marchew – 2 szt.
Brokuł – 1 szt.
Olej – 1 łyżka
sól, pieprz, cukier
2 marchewki
1 brokuł

Sposób przygotowania:
1. Międzybrodzki Makaron kolanko gotujemy według zaleceń na opakowaniu.
2. Wywar gotujemy razem z marchewkami
3. Brokuł dzielimy na różyczki i gotujemy w osolonej wodzie
4. Brokuł razem z groszkiem ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić.
5. Cebulę drobno siekamy i podsmażamy. Następnie dodajemy pomidory w puszcze.
6. Całość dodajemy do mięsnego wywaru i przez chwilę gotujemy.
7. Przyprawiamy solą, pieprzem.
8. Na koniec dodajemy ugotowane brokuły.
9. Podajemy z makaronem.

Komentarze (0) pokaż wszystkie komentarze w serwisie

Dodaj komentarz Odśwież

Dodawaj komentarze jako zarejestrowany użytkownik - zaloguj się lub wejdź przez FB