Piątek, 12 kwietnia 2024

Krewetkowa przystawka

2015-05-18 15:58:58 (ost. akt: 2015-05-18 16:00:16)

Autor zdjęcia: Index Food

Podziel się:

Składniki na 4 porcje:

600 g obranych krewetek
1 cukinia
1 główka cykorii sałatkowej
1 ząbek czosnku
4 łyżki orzeszków pini
4 łyżki rodzynek
Glassa Gastronomica Ponti na bazie octu balsamicznego z Modeny
płatki chilli (opcjonalnie)
natka pietruszki (opcjonalnie)
oliwa z oliwek extra vergine Olitalia
sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:
Namocz rodzynki w zimnej wodzie. Na oliwie zeszklij posiekany czosnek i dodaj do niego krewetki. Dopraw je pieprzem i solą, a na koniec pokrop Glassą z octem balsamicznym z Modeny. Zdejmij patelnię z ognia i przestudź jej zawartość. Oddziel 12 zewnętrznych, większych liści cykorii, a resztę posiekaj i wrzuć do miski. Następnie dorzuć do niej pokrojoną w cienkie paski cukinię, orzeszki pini, odcedzone rodzynki
www.facebook.com/kuchnia.wloska

Komentarze (0) pokaż wszystkie komentarze w serwisie

Dodaj komentarz Odśwież

Dodawaj komentarze jako zarejestrowany użytkownik - zaloguj się lub wejdź przez FB